Corona Virus / COVID 19

Scholen Open en Dicht, Eindelijk een Oplossing voor De Kindproblematiek

De scholen moesten dicht om te voorkomen dat kinderen geïnfecteerd raken met het coronavirus. Want er is niets gevaarlijker dan een kind dat geïnfecteerd is met Corona en COVID heeft.

Kinderen hebben namelijk de vervelende eigenschap dat ze niet luisteren naar wat de minister-president de bevolking opdraagt. Als je een kind z’n gang laat gaan, zit ie binnen de kortste keren buiten in de zandbak met z’n vriendjes te spelen. Of nog erger, ze gaan met z’n allen in een klaslokaal zitten, met de doelstelling de volwassene die voor ze staat, aan te steken.

Pubers zijn het ergste. Die hebben de drang om dingen te doen waarbij sociaal afstand houden geen optie is en maskers alleen maar in de weg zitten. Die moeten we niet alleen thuishouden, maar ook vooral, alleen, in hun slaapkamers opsluiten. Dat is ook beter voor de ouders.

Het is allemaal duidelijk gebaseerd op de wetenschap! En de wetenschap weet alles en is nooit fout. Anders was het geen wetenschap.

 

Den Haag legt het in iedere COVID presentatie duidelijk uit

De wetenschap, aldus Den Haag, is zo klaar als een klontje. Die wetenschap wordt verkondigd door een aantal wetenschappers die heel duidelijk begrepen hebben dat hun baan en toekomst afhangen van hun wetenschappelijke meningen. En de wetenschappelijke meningen zijn duidelijk gericht op het beschermen van kinderen en pubers en het effect dat ze hebben op volwassen en ouderen.

Dat is natuurlijk ook logisch. Want kinderen en pubers zijn erg lastig. Die luisteren niet, gaan overal tegen in, en als ze wat ouder zijn, gaan ze lastige vragen stellen. Hoe jonger je dat eruit stampt, hoe minder lastig ze zijn als ze jongvolwassen zijn.

 

Scholen Open en Dicht

De wetenschap is er gedurende de pandemie achter gekomen dat het effect van het sluiten van scholen afneemt, hoe langer je de leerlingen en studenten thuishoudt. Als je ze te lang thuishoudt, worden ze depressief. Vooral de pubers.

Dus de scholen mogen niet te lang dicht blijven. Online studeren werkt, maar dat effect ebt ook weg als het te lang duurt. Vooral jonge kinderen zitten stiekem YouTube video’s te kijken terwijl de leraar(es) tegen een scherm met pasfoto’s zit te praten.

Dus dan moeten de scholen weer open.

Maar ook weer niet te lang. Want dan raken ze weer te gewend aan normaliteit. En dan is de kans groot dat ze later weer van die lastige vragen gaan stellen. Vooral het soort vragen dat begint met “Waarom doen we …… ?”.

En de wetenschappers zijn het wel eens met elkaar dat onduidelijkheid over de toekomst, de perfecte manier is om lastige vragen te voorkomen.

Den Haag heeft dit ook goed begrepen. Niet te veel duidelijkheid is het best. Daarmee voorkom je lastige vragen.

Dus de scholen gaan open en dicht. En dat zal ook nog wel een paar jaar zo doorgaan. Het is nu langzamerhand wel duidelijk geworden dat volwassenen het minst klagen als je de oorzaak van het probleem bij kinderen en pubers neer legt. Die kunnen zich namelijk niet echt verdedigen. Dat maakt het allemaal veel gemakkelijker. En dat kan je dan dus ook het langst rekken.

COVID is het beste wat de wereld is overkomen in de laatste 70 jaar.

Gedurende 70 jaar is het voor ouders steeds moeilijker geworden om kinderen en pubers onder controle te houden. Nu we eindelijk een goede oplossing hebben gevonden voor de kindproblematiek, is dit wel het laatste wat we laten gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *