Waterbedden

Is een Waterbed Goed of Slecht Voor Je Rug?

Als je last hebt van rugpijn, is het van cruciaal belang om een ​​bed te hebben dat past bij jouw lichaam en je individuele behoeften. Houd er rekening mee dat je ongeveer 1/3 van de dag in bed doorbrengt en vergeet nooit dat je bed een investering in je welzijn is – zowel wanneer je slaapt als wanneer je wakker bent. Of een waterbed goed of slecht voor je rug is, is onderzocht.

Een waterbed ondersteunt je hele lichaam gelijkmatig en biedt een uniek soort drukverlichting waardoor je lichaam op een compromisloze manier kan ontspannen en herstellen.

Onderzoek: Matrassen en Rugklachten

In een onderzoeksproject werden 3 verschillende soorten matrassen vergeleken met betrekking tot hun effect op rugpijn. De onderzoekers ontdekten dat er een neiging was tot verbeterde slaap en pijnverlichting bij de deelnemers die op waterbedden sliepen. De deelnemers die op waterbedden sliepen, rapporteerden een vermindering van 10% van hun rugpijn. De twee andere soorten matrassen waren visco-elastische schuimmatrassen en stevige matrassen.

“De groep deelnemers die de waterbedden testte, rapporteerde een vermindering van 10% van hun rugpijn.”

(Matrassen en chronische onderrugpijn, gepromoveerd onderzoeksproject aan het Institute of Sports Science and Clinical Biomechanics aan de Universiteit van Zuid-Denemarken)

Verbeterde slaapkwaliteit

Verbeterde kwaliteit van de slaap leek te leiden tot een groter gevoel van welzijn en had ook invloed op de perceptie van pijn door de deelnemers overdag. De onderzoekers geloofden dat de verbetering van de slaap van de deelnemers ook hun subjectieve pijnervaring verminderde, wat op zijn beurt hun gevoel van welzijn verhoogde en het ongemak van hun rugpijn verminderde.

Over het onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Zuid-Denemarken en de deelnemers leden aan chronische lage rugpijn. Ze hadden allemaal een constant pijnniveau ervaren gedurende de 6 maanden voorafgaand aan het onderzoek, en ze leden allemaal dagelijks aan rugpijn – vooral ‘s ochtends.

Therapeutische warmte en rugpijn

De warmte van een waterbed kalmeert pijnlijke spieren en verlicht spanningen, wat een meer rustgevende slaap mogelijk maakt. Veel mensen ervaren en melden dat de warmte hen ontspant, losser maakt en sneller in slaap doet vallen, en ook dat de pijn veroorzaakt door spanning (bijv. Rugpijn) wordt verlicht. Het unieke drukverlichtende vermogen van het waterbed in combinatie met zijn warmte biedt een uitstekende basis voor je dagelijkse rust en herstel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *